PASTIRMA YAZINDA TRABZON
- Limit :15
- Kalan :15
- Gerekli Kredi :Paylaşım Usulu
Etkinlik No | 1770 | |
Etkinlik Türü | Hiking | |
Etkinlik Tarihi | 22.02.2023 Çarşamba | |
Etkinlik Yeri | TRABZON / TRABZON İLÇELERİ / YAYLA VE DAĞLAR | |
Etkinlik Süresi | GÜNÜBİRLİK | |
Etkinlik Sorumlusu | TUGBA GUCLUCAN |
Bu Etkinlik 2.078 defa incelendi.
"Bu şehre küçük İstanbul dense yeridir"
EVLİYA ÇELEBİ
PASTIRMA YAZININ DEMİNİ TRABZON 'DA ALMAYA GİDİYORUZ:
Ulaşım :
Gidiş:
--01 Ekim sabahı;
-Pegasus Hava Yolları saat:07:55 Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Trabzon Havalimanına,
-THY (Anadolu Jet) saat:08:30 Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Trabzon Havalimanına,
-THY saat:06:05 İstanbul Havalimanı'ndan Trabzon Havalimanı'na uçuşlar bulunmaktadır.
Her iki havalimanından uçuşlar ortalama 1saat 30 dk sürmektedir.
Saat 10:00 da aracımız Trabzon Havalimanı'nda hazır olacaktır.
Dönüş:
--04 Ekim akşamı;
-Pegasus Hava Yolları saat:20:45Trabzon Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na
-THY (Anadolu Jet) saat:20:20 Trabzon Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na,
-THY saat:20:35 İstanbul Havalimanı'ndan Trabzon Havalimanı'na uçuşlar bulunmaktadır.
Her iki havalimanından uçuşlar ortalama 1saat 30 dk sürmektedir.
1.GÜN
Sabah Trabzon Havalimanı'nda saat:10:00 'da misafirlerimizi alıyoruz.
Kahvaltımızı, Ortodoksların tarihi kilisesi olan Ayasofya müzesinin bahçesinde , karadeniz eşliğinde Trabzon mutfağına özgü yemekleri ile Ayasofya Müze Kahvaltı cafe ‘de yapıyoruz.
Bugün cami olarak kullanılan tarihi Ayasofya Camisi'ni ve müzesini gezip yüzyıllık taş yollarından ksenephon diye adlandırılan Trabzon’un surlarını solumuza alarak tarihi Tabakhane yolundan ‘’Muhteşem , büyük Türk’’ lakaplı Kanuni Sultan Süleyman’ın validesi Gülbahar Hatun Sultanın Türbesini ziyaret edip ,tarihi yoldan Trabzon botanik parkına gidiyoruz. Bir anda şehir havasından sıyrılıp yeşilin için de demli çaylarımızı yudumlarken buluyoruz kendimizi.
Zamanımız kısıtlı diyerek Eski Trabzon konaklarının ihtişamını yeşilin arasından süzülerek muhteşem manzarası ve Atatürk ün emriyle dikilen ,seyrine doyamadığımız çam ağaçlarının arasında Ataratürk köşküne ulaşıyoruz. Bu ihtişamlı doğa ile bütünleşen Köşkün tarihin içine yolculuk yapıp , muhteşem manzarayı kucaklayıp, yeşil, mavi tonlarının içinde bu doğa ve temiz havanın etkisi ile güzel fotoğraflar ile anı ölümsüzleştiriyoruz. Çam ağaçların içinde kısa bir yürüyüş ile deniz seviyesine inmek için yola devam ediyoruz. Omuz omuza vermiş sanki düz ayak horon oynar havasındaki dağları izleyerek Akçaabat yoluna koyuluyoruz. Trabzon’un en güzel tereyağlarının yapıldığı, karadeniz sahilinin yeşil bahçesi olan Akçaabat’ı arkamıza alıp yine başlıyoruz yükselmeye…..Sera Gölü'ne varıyoruz. Sera Gölün etrafında güzel bir göl gezisinin ardından yola devam ediyoruz. İstikamet Sisirna Yaylası. Yaylayı geziyoruz. Atıştırmalarla günü tamamlayıp meşhur Akçaabat köftesi ve ayranını tadına bakmak üzere dönüş yoluna geçiyoruz. Akşam yemeklerimizi yedikten sonra Akçaabat sahillinde deniz havamızı alıp ,Trabzon merkeze doğru yol alıyoruz.
Konaklamamızı yapacağımız Trabzon merkezin de bulunan öğretmen evine yerleşiyoruz. Yorulmadım diyenler ile Trabzon merkezinin gece tadına çıkarmaya hazırız. (Uzun yıllar Trabzon da yaşamış birinin tecrübeleri ile şehrin keyfini çıkarmak garanti...)
2.GÜN
Sabah 07:45 Misafirhanenin lobisinde toplanıyoruz.08:00 de aracımızla Akçaabat Düzköy'e gitmek üzere yola çıkıyoruz.
Yol üstünde sabah kahvaltımızı yapıp, dağlara çıkmaya başlıyoruz.
Gün boyu Düzköy, Mazi evi, Çal Mağrası, Balıklı Göl, Kuruçam Yaylası ,Hıdırnebi Yaylalarını gezip ,Hıdırnebi gölüne ulaşıyoruz.
Günümüzü bu güzel yaylaların ve gölün , doğanın tadını çıkarıp, mis gibi temiz havasına doyup , dönüş yoluna koyuluyoruz. Akşam yemeğimizin ardından dinlenmek üzere Öğretmenevine gidiyoruz.
3.GÜN
Sabah 07:30 aracımız ile yola çıkıyoruz. Akçaabat yoluna doyamıyoruz . Kahvaltımızı yol üstünde yapıp .Trabzon'un denize sahili olmayan ,denizden yüksekliği 755 metre olan, en yüksek tepesi 1900 metre olan ilçesi Tonya’yı keşfediyoruz.Trabzon rumlarının yaşadıkları ve günümüzdeki halkın rumca dilini yaygın kullandığı coğrafyayı arşınlayacağız.Kadırga Yaylası, Sisdağı, Sazalan Yaylası ,Erikbeli Yaylası, Sıkkıran Yaylasını ziyaret edeceğiz. Foleya Mountain ziyaret edip dönüş yolumuza geçiyoruz. Dönüş yolu ve günümüzü Trabzon öğretmenevinde bitiriyoruz.
4.GÜN
Sabah güne erken başlayıp çok yol almayı istiyoruz.Saat 08:00 de valizlerimizi yanımıza alıp ,odalarımız boşaltıp aracımızla
Tarihi ipekyolunun karadeniz ayağınız keşfi için yola koyuluyoruz. Bu sefer tam ters istihkamet Maçka yoluna koyuluyoruz.
Sümela Manastırı , Vazelon Manastırı ,Kuştul Manastırı, Altınder vadisi, kızlar manastırı tariihi köprülerin üzerinden grup
fotolarımızı çekip Trabzon Havalimanı doğru yol alıp,İstanbul dönüşümüze başlıyoruz.
ETKİNLİK MALİYETİ
KAPORA 500 TL
RESMİ ÜYELER İÇİN 1.650 TL
WEB ÜYELERİ İÇİN 1.750 TL
Maliyete dahil olanlar :
Trabzon Öğretmen Evinde 3 gece konaklama konaklama bedeli. Trabzon
Havalimanı'ndan başlayıp, havalimanında biten gezi rotasında yer alan tüm ulaşım ücreti
Maliyete dahil olmayan:
İstanbul Trabzon gidiş ve dönüş ulaşımı
Tüm öğün yemekleri ,müze ve ören girişleri ,kişisel harcamalar.
***Değişen ekonomik koşul ve zam durumuna göre fiyat farkları etkinlik maliyetine yansıtılacaktır.
Hazırlık:
Trabzon 'da pastırma sıcakları diye adlandırılan Eylül ve Ekim ayları nemin en az ve yağışın metre kareye en az düştüğü dönem olarak adlandırılır. Yanınızda bulunduracağınız kıyafetler sonbahara uygun , çok kalın olmayan spor kıyafet şeklinde olabilir. Yürüyüş rotalarımız dağ , tepe ve göl olması sebebi ile ayakbileğimizi saran tabanı kalın botlar olmasında fayda var. Yağmurluklarımız her daim yanımızda hazır olmalı Çantada taşınabilir seyyar şemsiyelerin valizde olması iyi bir fikir olabilir.
Etkinlik öncesi açılacak whatsapp grubu üzerinden hava şartları ve diğer değişen bilgi paylaşımları için detaylı bilgi verilecektir.
Parkur Bilgisi & Rota:
Bu parkur ilk kez doğa yürüyüşü yapacak kişiler için uygundur.
Rota: Trabzon ve Ortahisar, Akçaabat, Maçka ilçeleri
Yürüyüş mesafesi: 4 Gün boyunca araçla gideceğimiz yol dahil yaklaşık 400 KM
Faaliyet süresi: 4 gün
Zorluk Derecesi: Dağ, yayla ve göl yürüşleri olacak
Müze kartlarımızın yanımızda olması , olmayan arkadaşların temin etmesini talep ederiz.
Etkinlik Sorumlusu: TUĞBA GÜÇLÜCAN 0(507) 138 05 64 (etkinlikle ilgili sorularınız ve diğer bilgiler için hafta içi saat:19:00-22:00 arası telefon aramalarınız rica olunur. Whatsup ve telegram her daim açıktır.
https://t.me/istanbuldoga olup, sorularınız ve merak edilenler gün içinde
Etkinliğimiz kulübümüzün üyelerine özeldir. Kayıtlı olanlar dışında katılımcı kabul edilmeyecek ve bu konuda etkinlik sorumlularımıza teklifte bulunulmaması hususunu bilgilerinize sunarız.
Etkinliklerimizde Tek Kullanımlık Plastik Bulundurmuyoruz, Kullanmıyoruz. Lütfen Suyunuzu mataralarda getirin.
* Bu döküman Türkiye Dağcılık Federasyonu standartları baz alınarak hazırlanmıştır.
Ferdi Kaza Sigortası Yaptırılması Katılımcının İnsiyatifindedir.
Sportif etkinliklerimiz İstanbul Valiliği İl Spor Müdürlüğü ve
Spor federasyonlarımız tarafından onaylanan yıllık faaliyet planımız çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
Duraklar
Durak Bilgisi Paylaşılmamış.
Gerekli Malzemeler
Doğa Yürüyüşü İçin Önerdiğimiz Malzemeler :
Küçük sırt çantası: Yürüyüş sırasında yedek giysi, yağmurluk, krem, fotoğraf makinesi , atıştırmalıklar gibi sık kullanacağınız malzemelerinizi koyacağınız 20-30lt kapasiteli, bir sırt çantası.
Çantada Bulunması Gerekenler: Temel İlkyardım Malzemeleri, düdük, kafa feneri, mevsime göre yedek kıyafet, yeteri kadar aperatif yiyecek.
Ayakkabı: Etkinlik bir doğa yürüşü içeriyor ise mutlaka bileği saran yürüyüş botu kullanmalısınız. Etkinlik bir tültürel gezi ise rahat bir ayakkabı seçebilirsiniz.
Tozluk: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde turlarda tozluk bulundurabilirsiniz. Bileğinizden dizinize kadar kapatır ve botunuza taş, toprak, çamur, kar girmesini engeller. Ayrıca olası çamurlu bir parkurda kıyafetiniz temiz kalır.
Yağmurluk: Yağmur ihtimali olan zamanlarda su geçirmez mont/ceket veya panço kullanabilirsiniz. Panço sırt çantanız dahil sizi baştan diz altına kadar yağmurdan korur.
Baton: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde tercih edebilirsiniz. Özellikle yokuşlarda çok faydalıdır. Ayak ve dizlere binen yükü çift baton kullanımda neredeyse %25'e kadar azaltır.
Baş: Mevsime göre, bere, buff, şapka kullanılabilir.
Üst: Hava Şartlarına göre en üst katman için mont yada yağmurluk veya polar tercih edilebilir. Alt katman için termal çabuk kuruyan tshortlar kullanılmalıdır. Kesinlikle pamuklu kıyafet kullanılmamalıdır.
Alt: Sentetik kumaşlı rahat pantolonları tercih edilmelidir. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Pantolonların kargo tipi bol cepli olmasında fayda var. Mevsime göre kısa pantolonla da yürüyebilirsiniz. Doğa sporlarında kot pantolon kullanılmaz.
Matara: En az 1 lt’lik su kabı. Termos kullanılabilir. Ağırlık dikkate alınmmalıdır.
İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen sizde küçük bir ilkyardım çantası bulundurabilirsiniz.
Deniz-Göl: Eğer katıldığınız etkinlikte deniz, şelale, göl veya doğal termal havuz varsa yanınızda mayo/şort ve ince havlu bulundurmanızı öneririz.
Kişisel: Kişisel bakım malzemelerinizi unutmayın. Etkinliğe göre Diş fırçası, macunu, koruyucu kremler, parfüm, hijyen ürünleri gibi. Bunlar dışında şarj cihazlarınızı unutmayın.
Doğa Yürüyüşleri Bir Sportif Faaliyettir.
Sportif Faaliyetler için günlük kıyafetler uygun değildir.