KUZEYİN ENLERİNE YOLCULUK (KONAKLAMALI)
- Limit :17
- Kalan :0
- Gerekli Kredi :Paylaşım Usulu
Etkinlik No | 2317 | |
Etkinlik Türü | Konaklamalı Trekking | |
Etkinlik Tarihi | 22.06.2023 Perşembe | |
Etkinlik Yeri | SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ / ERFELEK | |
Etkinlik Süresi | 3 Gün 2 Gece | |
Etkinlik Sorumlusu | SUAAT ARSLAN |
Üyelik | Herkese Açık | ||
Lisans | Gerekli Değil | ||
Son Katılım Tarihi | 19.06.2023 Pazartesi | ||
Puan Sınırı | Sınırlama yok | ||
Zorluk Seviyesi | 3 | Normal |
Yapılacak etkinlikler için ANA SAYFA'ya tıklayın
Detaylar
CENNET KARADENİZİN TAM ORTASINDA
TARİH, KÜLTÜR, DOĞA ve TREKKİNG
ŞAHİNKAYA KANYONU, SİNOP ERFELEK ŞELALELERİ
22-25 HAZİRAN
EN DERİN KANYON (Şahinkaya)
EN KUZEY UÇ (inceburun)
EN ÇOK ŞELALE (28 Şelale)
EN HÜZÜNLÜ GEZİ (Sinop cezaevi)
EN GARIP FIYORT (Hamsilos Koyu)
EN ZENGİN MEDENIYET (Müze)
Samsun ili Vezirköprü ilçesi Şahinkaya Kanyonu'nu görmeye gidiyoruz.
Kanyonu manzara noktasından seyretmek için 9km kadar bir hiking yaparak eşsiz panoromik fotoğraflar çekeceğiz.Kanyonda tekne turu yaparak olağanüstü manzaralara şahit olacağız.
Sonra tarihi dokusunu hala koruyan , Sinop şehrimizi ziyaret edeceğiz.
Sinop'a tarihi ve doğal yerler gezimiz renk katacak.Sinop Arkeoloji Müzesi, Kalesi, Tarihi Ceza Evi, İnceburun,Hamsilos Koyu gezilmezse olur mu?
Hamsilos Koyun"ndan İnceburuna kadar yaklaşık 13 km'lik bir hiking faaliyeti duruma göre planlarımız arasinda olacak.
Doğanın bir başka mucizevi harikası Erfelek Tatlica Şelalelerini adim adim gezme şansımız olacak (3-4 km) Büyüleyici şelalelerin şırıltısında ruhumuzu dinlendireceğiz.
Etkinliğimiz otel konaklamalı gerçekleşeçektir..
PROGRAM ŞÖYLE :
22 Haziran Saat 21.30 da İncirliden hareket edeceğiz.Sabah saatlerinde vardığımız uygun bir tesiste yanımızda getirdiklerimiz veya tesis imkanlarıyla kahvalti yapacağız.
Tüm öğlen yemeklerini ortak kararla belirlenen yerlerde yiyeceğiz. (Ektra)
1. GÜN:(23.06.2023 Cuma)
*Şahinkaya Kanyonu gezisi (9km)
*Tekne ile kanyon turu (ektra)
* Akşam Sinop'a gidiş ve otele yerleşme
*Akşam Yemeği
2.GÜN: (24.06.2023 Cumartesi)
* Sabah otelde kahvaltı
* Sinop Arkeoloji Müzesi gezisi
* Sinop Kalesi gezisi
* Tarihi Sinop Cezaevi
* Hamsilos Koyu
* İnce Burun
*Otele dönüş
*AkşamYemeği
3.GÜN:: (25.06.2023 Pazar)
* Sabah otelde kahvaltı
*Erfelek Tatlica Şelaleleri gezisi ve dönüş
DETAY BİLGİLER:
SİNOP ARKEOLOJİ MÜZESİ
Sinop'ta ilk müzecilik faaliyetleri 1921 yılında başlamıştır. Gerek etrafı surlarla çevrili ilin batısındaki nekropolünden gerekse şehir içindeki yapılaşma nedeniyle temel hafriyatlarından çıkan eserler, öncelikli olarak Mekteb-i İdadi' de muhafaza edilmeye başlanmıştır. 1932 yılında eser miktarının giderek artması sebebi ile burada bulunan eserler, Selçuklu Veziri Müinüddün Pervane tarafından yaptırılan (1262) Pervane Medresesi'ne nakledilmiş ve burada ilk müzenin çekirdeği oluşturulmuştur. 1941 yılında ziyarete açılan müze, 1945'te memurluk ve 1947'de müdürlük olmuştur. 1951-1953 yılları arasında İlimiz Demirciköy'de Kocagöz Höyük ve il merkezinde Müze avlusunda bulunan Serapis Mabedi'nde Türk Tarih Kurumu adına Prof. Dr. Ekrem AKURGAL başkanlığında başlatılan kazılardan sonra kazı heyetinin ilimizde bir Müze kurulması istemiyle verdiği rapor doğrultusunda 1968 yılında dönemin Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürü Merhum Hikmet GÜRÇAY'ın çabaları ile Sinop Belediyesi'nden temin edilen ve içinde Selçuklu Türbesi ile Serapis Mabedi bulunan bir hibe arsa üzerine inşaat başlatılımış ve 1970 yılında yeni müze binası bitirilerek hizmete açılmıştır.2001 yılında onarım ve yeni teşhir-tanzim çalışmaları nedeniyle geçici bir süre kapatılan müze çağdaş müzecilik anlayışı içerisinde onarımları gerçekleştirilerek 2006 yılı Nisan ayında tekrar hizmete açılmıştır.
TARİHİ SİNOP CEZAEVİ :
Bir dönem "Anadolu'nun Alkatrazı" olarak anılan tarihi Sinop Cezaevi, turizmde son yıllarda ön plana çıkan bir kavram olan "dark turizmi"nin (hüzün turizmi) Karadeniz durağındaki nokta olarak gösteriliyor. 1999 yılında kapatılarak müze olarak kullanılmaya başlayan tarihi yapı, Türkiye'de dark turizminin (daha önce felaketlerin ya da ürkütücü olayların yaşandığı yerlere yapılan seyahatler) önemli noktalarından biri olarak dikkati çekiyor.
İ
İNCEBURUN DENİZ FENERİ :
İnceburun Deniz Feneri'nin bulunduğu alan yani Türkiye'nin en kuzey ucu, katılaşmış lavlardan oluşan bir toprak parçası. Zaten bastığınız zemine bakar bakmaz bir farklı geliyor gözünüze. 100 milyon yıl öncesine ait olan lav ve volkanik tüflerin birbirine karışıp katılaşması sonucu günümüzde üstünde yürüyebildiğimiz denize sıfır konumdaki zemin ortaya çıkmış.
19.yüzyılın ortalarında buraya bir deniz feneri yapma fikri ortaya çıkmış. 1863 yılına gelindiğinde de denizden 38 metre yükseklikte İnceburun Deniz Feneri inşa edilmiş. Yani burası tam 156 yaşında. Türkiye'nin en eski deniz fenerlerinden biri.
SİNOP ERFELEK ŞELALELERİ :
Sinop'un Erfelek ilçesinde iki ormanın birleştiği derin vadi içerisindeki Tatlıca Şelaleleri, Erfelek Şelaleleri veya Tatlıca takım şelaleleri, Sinop'un Erfelek ilçesine bağlı Tatlıca köyü yakınlarındaki sıra şelalelerdir. Tatlıca irili ufaklı 28 ayrı şelale barındırmaktadır. Erfelek'e yaklaşık 10, Sinop'a ise 45 km uzaklıktadır
ŞAHİNKAYA KANYONU
Kızılırmak üzerindeki en dar, en uzun geçit burası. Dağ oluşumu (Orojenez) ve akarsu aşındırması sonucu meydana gelen Şahinkaya Kanyonu 2,5 km uzunluğundadır.
Vezirköprü İlçesi’nde Altınkaya Baraj Gölü’nde bulunan Şahinkaya Kanyonu, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. 3 bin 250 metre uzunluktaki kanyonda su derinliğinin ortalama 106 metre olduğu kanyon yüksekliğinin ise 340 metreye kadar çıktığı belirtildi. Çeltek köyü mevkii ve Şahinkaya kanyonu Kültür ve turizm Bakanlığı tarafından Turizm bölgesi ilan edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı 05/06/2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlülüğe girdi.
Vezirköprü’nün 17 km. kadar kuzeybatısında bulunan Kanyon (Yarmavadi), Altınkaya barajının en dar yeri olma özelliği ile de dikkat çeker ve yaklaşık 1500 metre uzunluğundadır. Vezirköprüde sadece Osmanlı ve Selçuklu değil, Hititlere kadar uzanan bir medeniyet geçmişinin izleri ve birikimleri var. Hitit Krallarının tahta çıkarken kutsandığı yer de Vezirköprüdedir. Şu an bu bölgede Alman arkeologlar kazı çalışmaları yapıyor. Dolayısıyla gerek Kunduz Dağı gerekse Şahinkaya Kanyonu gelecek yıllar içinde gerçekleşecek adımlarla hatırı sayılır bir çekim yeri olma yoluna girmiştir.
HAMSİLOS KOYU
Hamsilos; Sinop il sınırları içinde, Türkiye'nin en kuzey ucunu oluşturan İnceburun üzerinde bulunan bir koy. Deveci Deresi'nin ağız kısmından karaya doğru 300-400 metrelik deniz girintisidir.
Yaygın olarak fiyord olduğu bilinse de[ Türkiye'de buzullar deniz seviyesine kadar inmediğinden mümkün değildir. Buzul zamanında Türkiye'deki vadi buzulları dağ zirvelerinden ancak 2200 m aşağıya kadar ulaşabilmiştir. Deveci Deresi son buzul döneminde alçalan deniz seviyesine kadar yatağını aşındırmıştır. Hamsilos, buzul devri sonrasında yükselen deniz sularının dere ağzını basmasıyla oluşan ria tipi kıyıdır.
Koyun yukarıdan görünümü fil kafasına benzer. Koydan içerilere gidildikçe çevre ormanlaşır. Hamsilos'a giden tek yol Akliman'dan geçer.
Hamsilos'a halk arasında Hamsoros'da denilir. Sinop'a 11 km uzaklıktadır. Türkiye'nin en kuzey noktası İnceburun'a ise yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Akliman koyunun 1 km kuzeyindedir.
SİNOP KALESİ:
İlk olarak MÖ VIII. yüzyılda Milet’ten gelerek Sinop’ta yerleşip koloni kuran göçmenler tarafından yapıldığı düşünülmektedir. MÖ VII. yy'daki Kimmer saldırılarıyla yıkılan kale surlarının Pontus hükümdarlarından IV. Mithridat döneminde onarımı yapılmış ve kale bugünkü sınırlarına genişletilmiştir. Romalılar ve Bizanslılar döneminde de devamlı onarım gören kale, 1214 ve 1261 yıllarında Selçukluların eline geçmiştir. Bu dönemde yeniden onarılan kalenin savunmasını güçlendirmek amacıyla bir iç kale oluşturulmuştur.
Sinop şehir surları yarım adanın en dar olan boyun kısmını tamamen çevrelemektedir. Kuzey surları 1800 metre, güney surları 400 metre, doğu surları 500 metre ve batı surları 273 metre uzunluğundadır. Kalınlığı 3-8 metre arasında değişen surların yüksekliği 30 metreye kadar çıkmaktadır.
Evliya Çelebi Seyahatnamesinde kaleye giriş kapıları olarak Kumkapı, Tersanekapı, Yenicekapı, Tabakhane Kapısı, Lonca Kapısı ve Deniz Kapısı isimlerinden bahseder. Günümüzde bu kapılardan sadece Kumkapı ve Lonca Kapısı ayakta kalmıştır.
Kuzey surları denizin etkisiyle çok yıpranmış olup, bu surları dalgaların etkisinden korumak amacıyla; Kumkapı burcu civarından başlayıp Pazaryeri istikametine doğru uzanan bir mendirek inşa edilmiştir.
KAYNAK:
- Sinop Valiliği (1993), Sinop İl Yıllığı, Ankara
OTEL BILGILERI:
OTEL MENU İÇERIKLERI:
- Kahvaltilar Zengin Açık büfe
- 1.Aksam yemeği:
* Mercimek Çorbası
* Fırında Tavuk
* Makarna
*Salata
*Tatli
*İçecek (su,ayran,kola,fanta)
- 2.Aksam Yemeği:
* Ezogelin Çorbası
* Köfte
* Pirinç pilavı
* Salata
* Tatli
* İçecekler (su,ayran,kola,fanta)
Etkinliklerimizde kar amacı olmayıp, paylaşım usulü ile belirlenmektedir. Etkinliğin tahmini maliyeti 6 Nisan 2023 tarihli ulaşım giderlerine göre hesaplanmıştır. Ekinlik süresine kadar akaryakıt fiyatlar ve araç giderlerinde artış olması halinde maliyete yansıtılabilecektir.
MALİYET:
- 2 KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI KONAKLAMA : 3.950 TL
- TEK İŞİLİK ODADA KONAKLAMA : 4.250 TL
- KAPORA : 1.000 TL
Kapora tutarı etkinlik katılımında ödenecek, kalan tutar 10/06/2023 tarihine kadar tahsil edilecektir.
Kulübüzün resmi üyelerine 100 TL indirim uygulanacaktır.
Maliyete Dahil Olanlar :
- Ulaşım ve ara transfer maliyeti
- Zorunlu Seyahat Sigortası
- KDV
- Rehberlik
-Dolunay Otel** konaklama(2 gece)
-Otelde iki kahvalti iki akşam yemeği
Maliyete Dahil Olmayanlar
- Tüm yiyecek ve içecekler ve diğer bireysel harcamalar.(Öğlen yemekleri)
- Bireysel kaza sigortası
- Müze ve ören yeri girişleri
- Kanyon tekne turu
-Milli Parkı Girişleri
Etkinliğe kayıt olmak için
- Siteye giriş yaptıktan sonra, ''etkinliğe katıl'' butonuna basınız
- Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da EFT ile kredi yükleyiniz
- Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip ''etkinliğe katıl'' butonuna basarak kayıt olunuz
- Etkinlik öncesinde bir whatsapp grubu kurulacak, bilgi paylaşımı whatsapp üzerinden yapılacaktır.
Bu etkinlik için son iptal zamanı 15/06/2023 pazartesi saat 23:00 dur. Bu süreden sonraki çıkışlarda iade yapılamamaktadır
ETKİNLİK SORUMLUSU
Suaat ARSLAN
05055727329
Etkinlik Zorluk Seviyesi : 3 - Normal
- Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
- Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
- Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
- Mesafe :5-15 Km arasında değişir
- Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.
* Bu döküman Türkiye Dağcılık Federasyonu standartları baz alınarak hazırlanmıştır.
Ferdi Kaza Sigortası Yaptırılması Katılımcının İnsiyatifindedir.
Sportif etkinliklerimiz T.C.İstanbul Valiliği İl Spor Müdürlüğü ve
Spor federasyonlarımız tarafından onaylanan yıllık faaliyet planımız çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
İstanbul Doğa TÜRSAB üyesidir.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı A Sınıfı Seyahat Acentası
Belge No : 17364
Duraklar
21:30 | incirli Alfemo | XVXF+6J6 |
21:35 | Cevizlibag | 2W86+F96 |
21:40 | Ayvansaray | 2WQP+5WR |
21:43 | Halicioglu | 2WXW+3C8 |
21:48 | Mecidiyekoy TEB | 3X8W+HF6 |
21:53 | Yildiz Sait Ciftci | 3225+P9V |
22:05 | Kadikoy Evlendirme | X2RQ+VJ5 |
22:10 | Goztepe Koprusu | X3RG+8XC |
22:13 | Kozyatagi | X3GX+2G4 |
22:18 | Bostanci | X483+3R3 |
22:23 | Kucukyali KadirHas | X429+PM2 |
22:25 | Maltepe Kapet | W4QM+QJ6 |
22:28 | Maltepe Kopru | W4PQ+5M3 |
22:30 | Esenkent Metro | W5C8+663 |
22:38 | Kartal | W645+MP9 |
22:43 | Pendik | V6QQ+798 |
22:48 | Kaynarca | V7G7+J5 |
22:53 | icmeler Koprusu | R7XX+J77 |
23:03 | Cayirova MC Donalds | R969+8H8 |
- İstanbul'dan çıkış saatini çok uzatmasından dolayı bu durakların haricinde aracımız durmayacaktır.
- Zamanlar tahminidir. Trafiğe göre değişiklik göstere bilir.
- Açılacak olan Whatsapp grubundan aracı izleyebileceksiniz
Gerekli Malzemeler
Doğa Yürüyüşü İçin Önerdiğimiz Malzemeler :
Küçük sırt çantası: Yürüyüş sırasında yedek giysi, yağmurluk, krem, fotoğraf makinesi , atıştırmalıklar gibi sık kullanacağınız malzemelerinizi koyacağınız 20-30lt kapasiteli, bir sırt çantası.
Çantada Bulunması Gerekenler: Temel İlkyardım Malzemeleri, düdük, kafa feneri, mevsime göre yedek kıyafet, yeteri kadar aperatif yiyecek.
Ayakkabı: Etkinlik bir doğa yürüşü içeriyor ise mutlaka bileği saran yürüyüş botu kullanmalısınız. Etkinlik bir tültürel gezi ise rahat bir ayakkabı seçebilirsiniz.
Tozluk: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde turlarda tozluk bulundurabilirsiniz. Bileğinizden dizinize kadar kapatır ve botunuza taş, toprak, çamur, kar girmesini engeller. Ayrıca olası çamurlu bir parkurda kıyafetiniz temiz kalır.
Yağmurluk: Yağmur ihtimali olan zamanlarda su geçirmez mont/ceket veya panço kullanabilirsiniz. Panço sırt çantanız dahil sizi baştan diz altına kadar yağmurdan korur.
Baton: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde tercih edebilirsiniz. Özellikle yokuşlarda çok faydalıdır. Ayak ve dizlere binen yükü çift baton kullanımda neredeyse %25'e kadar azaltır.
Baş: Mevsime göre, bere, buff, şapka kullanılabilir.
Üst: Hava Şartlarına göre en üst katman için mont yada yağmurluk veya polar tercih edilebilir. Alt katman için termal çabuk kuruyan tshortlar kullanılmalıdır. Kesinlikle pamuklu kıyafet kullanılmamalıdır.
Alt: Sentetik kumaşlı rahat pantolonları tercih edilmelidir. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Pantolonların kargo tipi bol cepli olmasında fayda var. Mevsime göre kısa pantolonla da yürüyebilirsiniz. Doğa sporlarında kot pantolon kullanılmaz.
Matara: En az 2 lt’lik su kabı. Termos kullanılabilir. Ağırlık dikkate alınmmalıdır.
İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen sizde küçük bir ilkyardım çantası bulundurabilirsiniz.
Kişisel: Kişisel bakım malzemelerinizi unutmayın. Etkinliğe göre Diş fırçası, macunu, koruyucu kremler, parfüm, hijyen ürünleri gibi. Bunlar dışında şarj cihazlarınızı unutmayın.
Doğa Yürüyüşleri Bir Sportif Faaliyettir.
Sportif Faaliyetler için günlük kıyafetler uygun değildir.Doğa Yürüyüşü İ