YENİCE TERAS EVLERİ - VALLA VE HORMA KANYONU DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
- Limit :17
- Kalan :0
- Gerekli Kredi :2450 K.
Etkinlik No | 2213 | |
Etkinlik Türü | Konaklamalı Trekking | |
Etkinlik Tarihi | 21.04.2023 Cuma | |
Etkinlik Yeri | KASTAMONU - KARABÜK / PINARBAŞI - YENİCE / IHLAMUR TERAS EVLERİ | |
Etkinlik Süresi | 3 Gün 2 Gece | |
Etkinlik Sorumlusu | MüRSEL BİLİR |
Bu Etkinlik 2.915 defa incelendi.
ŞEKER BAYRAMINDA BATI KARADENİZDEYİZ
VALLA KANYONU - HORMA KANYONU - ILICA ŞELALALESİ
YENİCE ORMANLARI - ŞEKER KANYONU
Küre Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Valla Kanyonu, dünyanın en derin 2. kanyonu muhteşem bir görsel şölen sunuyor, yine aynı sınırların içerisinde yer alan Horma Kanyonu da doğa harikası görülmeye değer birbirinden güzel kanyonlardandır. Yine aynı bölgede yer alan Ilıca Şelalesini sizlere güzellikler sunacaktır. Devamında Karabük Yeniceye gidiyoruz. Yenice ormalarında yer alan konaklayacağımız Ihlamur Bingalow Teras Evleri Yenice'ye yukardan bulutlar üzerinden seyir ile romantizm yaşatacaktır. Yenice ormanları sizlere bol bol oksijen yükleyecek. Yenice ormalarından sonra yine doğa bizlere bir kanyon daha sunuyor Şeker Kanyonu ile şehir stresini atarak İstanbul'a dönmüş olacağız.
Parkur ve Rota Bilgisi :
Rota : Orman ve Kanyon kapsamaktadır.
Yürüyüş Mesafesi : Ilıca Ormanları 12 Km. Kanyonlar 8 Km.
Yürüyüş Süresi : Ilıca 4 saat, Kanyonlar 3 saat.
Zorluk Drercesi : Orta zorlukta. Yeni katılanlar için uygun değildir.
Yükseklik : 500 metre irtifa kazancı ve kaybı
1. GÜN (21 Nisan Cuma) : Sabah saat 07.00 de aracımız Avrupa yakası İncirli Alfemo durağından başlayarak Anadolu yakasından Safranbolu’ya hareket edeceğiz. Yol üzerinde Sapanca Berdeste tesislerinde kahvaltı, öğlen yemeği de Karabük yol üzerinde bulunan Kutoğlu Dinlenme Tesislerinde yenecektir. Tahmini yaklaşık 8-9 saat sonra saat 15.00 gibi Safranbolu’da olacağız. Safranbolu’da 2 saat tarihi Safranbolu evleri ve Cinci Hanı gördükten sonra Pınarbaşı ilçesinde bulunan Kanyon Park otele yerleşmiş olacağız.
2. GÜN (22 Nisan Cumartesi) : Kahvaltıdan sonra araçla 5 km sonra Horma Kanyona gitmiş olacağız. Kanyonda zaman zaman ahşaptan yapılmış yollar ve demir kazıklarla dikey kayalara sabitlemiş platformlar üzerinden yürüyerek (yükseklik korkusu olanlar dikkat) mükemmel manzaralar eşliğinde 3 km sonra Ilıca Şelalesine ulaşacağız. Ilıca şelalesini gördükten sonra aracımızla yaklaşık 20 km yol ile Muratbaşı Köyüne ulaşıyoruz. Köyde öğle yemeği yedikten sonra 2 km yürüyerek Valla Kanyonu geçerek demirden yapılmış Seyir Terasına da merdivenlerden tırmanarak çıkmış olacağız. Kanyona derinliği 800 metre yukarıdan bakıldığında sizleri büyüleyecektir. (Yükseklik korkusu olanlar dikkat). Akşam dönüşümüzle Yenice’ye gitmiş olacağız. Yenice’nin 7 km dışında Yenice’ye tepeden bakan Yenice Teras evlerine yerleşeceğiz. Akşam yemeği Yenice Teras Tesislerinde yenecektir.
3. GÜN (23 Nisan Pazar) : kahvaltıdan sonra biyosfer zenginliği olan Yenice ormanlardan 12-13 km yürüyerek Şeker Kanyonu’na ulaşmış olacağız. Şeker Kanyonunda bulunan tesislerde yemek yedikten sonra en geç saat 15.00 da İstanbul’a hareket edeceğiz. En geç saat 23.00 te İstanbul’da olacağız. (Kocaeli’den sonra trafik olması halinde 1-2 sat sarkabilir.
Safranbolu
Karadeniz bölgesinin Batı Karadeniz bölümünde, Karabük iline bağlı, geleneksel Türk evleriyle ünlü müze kent görünümünde bir ilçemiz. Safranbolu, Karabük'e 15 km uzaklıkta akarsu vadileriyle parçalanmış engebeli bir arazide,1013 km2lik bir alanda kurulmuştur. Tarih boyunca çeşitli uygarlıkların egemen olduğu Safranbolu, sırayla Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Helenistik krallıklar, Romalılar, Selçuklular ve Türk beylikleri hâkimiyetine girmiştir. 1460 yılında son kez Osmanlı topraklarına katılan Safranbolu, 19. yüzyılın sonlarında Osmanlıların Kastamonu iline bağlıyd. Cumhuriyetin kuruluşunun ardından, 1927 yılında Zonguldak iline bağlanan Safranbolu, 1995 yılında il olan Karabük'ün sınırları içine alındı. Halkının büyük bölümü Karabük'te ve özellikle Karabük Demir-Çelik Fabrikası'nda çalışan Safranbolu ilçesinde, ticaret ve tarımsal faaliyetler gerilemiştir. İlçe topraklarının %15′inde tarım yapılır. Yetiştirilen başlıca ürünler; buğday, arpa, elma ve üzümdür.İlçeye adını veren "safran" üretimi eski önemini yitirmiştir. Önemli sayılabilecek zengin ormanlara sahip Safranbolu, doğal güzellikleriyle ziyaretçileri büyüler. Eski kent merkeziyle Bağlar ve Kıranköy semtlerindeki 2-3 katlı ahşap evler kendine özgü mimarîsiyle ilgi çeker. Bu evlerden bazıları turistlerin gezebilecekleri şekilde düzenlenmiştir. İlçede bu evlerin dışında kaya mezarları, su kemerleri, camiler, han ve hamam gibi tarihsel yapılara da rastlanır. Zengin kültür mirası ve doğal güzellikleriyle yerli, yabancı pek çok turist tarafından ziyaret edilen Safranbolu, 1976 yılında kentsel ve doğal sit alanı ilân edilmiştir. 1994 yılı sonunda da UNESCO tarafından "Dünya Mirası Listesi"ne alınan Safranbolu, "dünya kenti" unvanına sahip olmuştur.
Yenice - Ihlamur Terası
Valla Kanyonu
Kastamonu ili, Pınarbaşı ilçesi Muratbaşı (Valla) köyü sınırları içinde bulunur. Kanyonun ilçeye uzaklığı 26 km’dir. Kanyon, Devrekani çayı ile Kanlıçay’ın birleştiği bölgeden başlar. Cide ilçesi istikametinde 12 km uzunluğunda yan duvar kayaların yüksekliği yer yer 800–1300 m'yi bulur. Küre Dağları Milli Parkı içinde yer alan kanyon 800 m derinliği ile Dünyanın ikinci Türkiye' nin en derin kanyonudur. Devrekani Çayı Küre Dağları’nı parçalayarak oluşturduğu kanyondur. Uzunluğu 12 km'dir.
Horma Kanyonu
Zarı çayı üzerinde olup, suyun taştaki kireçleri aşındırması ile oluşan derin kazanlar şeklinde çukurlar mevcuttur. Eski dönemlerde yaşayan insanlar kayaları oyarak su kanalı açmış, bu kanaldan su ile çalışan un değirmenine su akıtmışlardır. Yürüyüş yolunun ile 3 km uzunluğunda doğa ve kanyon sevenler için harika bir manzara eşliğinde yürüyüş yapılabilmektedir. Horma Kanyonu, trekking için oldukça elverişli bir yapıya sahip. Bunun yanı sıra kanyon, doğa fotoğrafçılığı için de bulunmaz bir yer. Hiçbir şey yapmasanız bile, oturup kanyonu izlemek bile bambaşka bir keyif veriyor insana. Horma Kanyonu'nun merdiven basamaklı kayalarına baktığımızda, zamanında kanyon suyunun oldukça yüksek bir konumda olduğunu da anlayabiliyoruz.
Ilıca Şelalesi
Zara Çayı üzerinde olup, suyun taştaki kireçleri aşındırması ile oluşan derin kazanlar şeklinde çukurlar mevcuttur. Eski dönemlerde yaşayan insanların kayaları oyarak su kanalı açıp, bu kanaldan su ile çalışan un değirmenine su akıtmaları yine ayrı bir dikkat çekmektedir. Kanyon girişi Meydandüzü diye bilinen havza'dan başlar. Ayıderesi'ni geçerek Ilıca Şelalesi'nde sona erer.
Yenice Ormanları
Ormanların içerisindeki çeşitli şelaleler, farklı renklerdeki çiçekleri ile huzur ile dolu görülesi bir alan haline geliyor. Yürüyüş yapmayı sevenlerin bir numaralı adresi olabilecek olan bu orman gerçekten doğal güzellikleri ile sürprizler ile dolu bir parkur çıkartıyor karşımıza. Doğanın içinde harika zaman geçirmek istiyorsanız eğer burası kesinlik ile tam da aradığınız yer olacaktır
Şeker Kanyonu
Şeker Kanyonu, Yenice Ormanları içerisinde bulunmaktadır ve ismini bulunduğu ilçeden almıştır. Endemik bitki örtüsünün hakim olduğu bu alan yeşillik ve toprak olarak oldukça zengin bir alandır. 1999 yılında özel korumaya alınan bu kanyon aynı zamanda da doğa severlerin sıkça tercih ettiği kamp alanlarından biridir. Türkiye’nin en büyük ormanları içerisinde yer alan bu kanyon, her mevsim gidilebilecek özel yapıya sahip bir alandadır.
Etkinliklerimizde kar amacı olmayıp, maliyet, paylaşım usulü ile belirlenmektedir. Etkinliğin tahmini maliyeti bugünkü ulaşım giderlerine göre hesaplanmıştır. Ekinlik süresine kadar akaryakıt fiyatlarında artış olması halinde maliyete yansıtılabilecektir.
Tahmini Maliyet
- Web üyeleri : 2.500,00 TL
- Kulüp üyeleri : 2.450,00 TL
- Kapora : 500,00 TL
Bakiiye ücreti 31.03.2023 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.
Maliyete Dahil Olanlar
- Ulaşım ve ara transferler
- İki gece konaklama
- İki sabah kahvaltısı
- Bir akşam yemeği
- Zorunlu Seyahat Sigortası
Maliyete Dahil Olmayanlar
- 1. günü sabah kahvaltısı ve öğle yemeği
- 2. günü akşam yemeği
- 3. günü öğle ve akşam yemeği
- Müze ve ören yeri girişleri
Etkinliğe kayıt olmak için
- Siteye giriş yaptıktan sonra, ''etkinliğe katıl'' butonuna basınız
- Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da EFT ile kredi yükleyiniz
- Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip ''etkinliğe katıl'' butonuna basarak kayıt olunuz.
- Etkinlik öncesinde bir whatsapp grubu kurulacak, bilgi paylaşımı whatsapp üzerinden yapılacaktır.
NOT 1: Bu etkinlik için son iptal zamanı 31.03.2023 Cuma saat 23:59 dur. Bu süreden sonraki çıkışlarda iade yapılamamaktadır.
NOT 2 : Konaklama odaları çift kişilik iki yataklı olup eş/partner olması halinde double yatak ayarlanaabilir. Bu durumun kayıt anında rehbere bildirilmesi gerekmektedir.
NOT 3 : Yanınızda yürüyüş malzemeleri bulundurun. (sırt çanta, baton, bot, yağmurluk gibi.) Ayrıca konaklamalı olduğundan sırt çantası yanında ikinci küçük boy çanta (kesinlikle büyük boy olmasın) otelde havlu ve banyo terlik mevcut. İsteyen normal terlik ve yedek spor ayakkabı alabilir.
ETKİNLİK SORUMLUSU
MÜRSEL BİLİR 532 641 86 72
Etkinlik Zorluk Seviyesi : 4 - Orta
- Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
- Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
- Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
- Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
- Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.
* Bu döküman Türkiye Dağcılık Federasyonu standartları baz alınarak hazırlanmıştır.
Ferdi Kaza Sigortası Yaptırılması Katılımcının İnsiyatifindedir.
Sportif etkinliklerimiz İstanbul Valiliği İl Spor Müdürlüğü ve
Spor federasyonlarımız tarafından onaylanan yıllık faaliyet planımız çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
Duraklar
07:00 | incirli Alfemo | XVXF+6J6 |
07:05 | Cevizlibag | 2W86+F96 |
07:10 | Ayvansaray | 2WQP+5WR |
07:13 | Halicioglu | 2WXW+3C8 |
07:18 | Mecidiyekoy YKB | 3X8W+HF6 |
07:23 | Yildiz Sait Ciftci | 3225+P9V |
07:35 | Kadikoy Evlendirme | X2RQ+VJ5 |
07:40 | Goztepe Koprusu | X3RG+8XC |
07:43 | Kozyatagi | X3GX+2G4 |
07:48 | Bostanci | X483+3R3 |
07:53 | Kucukyali KadirHas | X429+PM2 |
07:55 | Maltepe Kapet | W4QM+QJ6 |
07:58 | Maltepe Kopru | W4PQ+5M3 |
08:00 | Esenkent Metro | W5C8+663 |
08:08 | Kartal | W645+MP9 |
08:13 | Pendik | V6QQ+798 |
08:18 | Kaynarca | V7G7+J5 |
08:23 | icmeler Koprusu | R7XX+J77 |
08:33 | Cayirova MC Donalds | R969+8H8 |
- İstanbul'dan çıkış saatini çok uzatmasından dolayı bu durakların haricinde aracımız durmayacaktır.
- Zamanlar tahminidir. Trafiğe göre değişiklik göstere bilir.
- Açılacak olan Whatsapp grubundan aracı izleyebileceksiniz
Gerekli Malzemeler
Doğa Yürüyüşü İçin Önerdiğimiz Malzemeler :
Küçük sırt çantası: Yürüyüş sırasında yedek giysi, yağmurluk, krem, fotoğraf makinesi , atıştırmalıklar gibi sık kullanacağınız malzemelerinizi koyacağınız 20-30lt kapasiteli, bir sırt çantası.
Çantada Bulunması Gerekenler: Temel İlkyardım Malzemeleri, düdük, kafa feneri, mevsime göre yedek kıyafet, yeteri kadar aperatif yiyecek.
Ayakkabı: Etkinlik bir doğa yürüşü içeriyor ise mutlaka bileği saran yürüyüş botu kullanmalısınız. Etkinlik bir tültürel gezi ise rahat bir ayakkabı seçebilirsiniz.
Tozluk: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde turlarda tozluk bulundurabilirsiniz. Bileğinizden dizinize kadar kapatır ve botunuza taş, toprak, çamur, kar girmesini engeller. Ayrıca olası çamurlu bir parkurda kıyafetiniz temiz kalır.
Yağmurluk: Yağmur ihtimali olan zamanlarda su geçirmez mont/ceket veya panço kullanabilirsiniz. Panço sırt çantanız dahil sizi baştan diz altına kadar yağmurdan korur.
Baton: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde tercih edebilirsiniz. Özellikle yokuşlarda çok faydalıdır. Ayak ve dizlere binen yükü çift baton kullanımda neredeyse %25'e kadar azaltır.
Baş: Mevsime göre, bere, buff, şapka kullanılabilir.
Üst: Hava Şartlarına göre en üst katman için mont yada yağmurluk veya polar tercih edilebilir. Alt katman için termal çabuk kuruyan tshortlar kullanılmalıdır. Kesinlikle pamuklu kıyafet kullanılmamalıdır.
Alt: Sentetik kumaşlı rahat pantolonları tercih edilmelidir. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Pantolonların kargo tipi bol cepli olmasında fayda var. Mevsime göre kısa pantolonla da yürüyebilirsiniz. Doğa sporlarında kot pantolon kullanılmaz.
Matara: En az 1 lt’lik su kabı. Termos kullanılabilir. Ağırlık dikkate alınmmalıdır.
İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen sizde küçük bir ilkyardım çantası bulundurabilirsiniz.
Deniz-Göl: Eğer katıldığınız etkinlikte deniz, şelale, göl veya doğal termal havuz varsa yanınızda mayo/şort ve ince havlu bulundurmanızı öneririz.
Kişisel: Kişisel bakım malzemelerinizi unutmayın. Etkinliğe göre Diş fırçası, macunu, koruyucu kremler, parfüm, hijyen ürünleri gibi. Bunlar dışında şarj cihazlarınızı unutmayın.
Doğa Yürüyüşleri Bir Sportif Faaliyettir.
Sportif Faaliyetler için günlük kıyafetler uygun değildir.