istanbul doga
 
  • Giriş
    Giriş YapHesap Oluştur
Menü
  • S.S. Sorular
  • Giriş Yap
  • Hesap Oluştur
  • S.S. Sorular
  • Aktif Etkinlikler
  • Tamamlanmış Etkinlikler
  • Etkinlikler Takvimi
  • Kurumsal Sayfamız
  • Dağcılık Spor Kulübümüz
  • Bize Yazın
Etkinlik Detayı

SONBAHAR RENKLERİYLE DOĞU KARADENİZ


  • Limit :15
  • Kalan :13
  • Gerekli Kredi :400 TL.
Yerel rehber Mürsel Bilir ile sportif orta zor yürüyüş
Etkinlik No1014
Etkinlik TürüKONAKLAMALI ETKİNLİK
Etkinlik Tarihi6.10.2021  Çarşamba
Etkinlik YeriARTVİN / MACAHEL/BORÇKA / KARAGÖL/ÇAMLIHEMŞİN
Etkinlik Süresi5 Gün 4 Gece
Etkinlik SorumlusuMüRSEL BİLİR

KATILIM KOŞULLARI
ÜyelikHerkese Açık
LisansGerekli Değil
Son Katılım Tarihi 6.08.2021  Cuma
Puan Sınırı Sınırlama yok

Bu Etkinlik 575 defa incelendi.
Bu etkinliğe katılmak istiyorsanız giriş yapmalısınız.
  Giriş Yap
  • Detaylar
  • Katılımcılar
  • Duraklar
  • Malzemeler
  • Rota/Bölge

 

SONBAHARDA DOĞA HARİKASI RİZE ÇAMLIHEMŞİN - BORÇKA- KARAGÖL ve MACAHEL’DE HUZUR BULMAYA GİDİYORUZ. RENK CÜMBÜŞÜYLE KARTPOSTALLIK SARI, TURUNCU VE KIRMIZININ ONLARCA TONU BORÇKA KARAGÖL TABİAT PARKI ÇEŞİTLİ DESENLER RENK DEĞİŞTİREN O GÜZELİM YÖREDE UNUTAMAYACAĞIMIZ BAMBAŞKA HAYAT GÖRECEĞİZ.

         

        

       

     MACAHEL

     Camili (Macahel) Yöresi, 6 köyü içermektedir. Daha önce Camili (Macahel) bucağının (nahiyesinin) merkezi olan Camili Köyü, bu nedenle resmi olarak "Camili Bucak Merkezi Köyü" olarak anılır. Köyün eski ismi Hertvis'dir. Bu kelime, "Hevi" (dar ve derin dere/vadi) ile "irtvis" (karışma, birleşme) kelimelerinin bileşimi olup, "dereler/sular birleşiyor" anlamını taşır. Gerçekte ise Efeler deresi ile Uğur-Maral dereleri Camili'de birleşmektedir. Halen bucak yönetimi bulunmasa da Camili Köyü yörenin merkezi konumundadır. Camili Köyü'nde bulunan sğlık ocağı, PTT acentası, yatılı ilköğretim okulu ve jandarma karakolu diğer köylere de hizmet veren tek kuruluşlardır. Yöre köylerinin yerel idare birliği Camili Köyler Birliği'nin merkezi, Camili Köyü'dür.Birleşmiş Milletler UNESCO MAB Sekretaryasınca, 29 Haziran 2005 tarihinde ilan edilen Camili Biyosfer Rezervi, dünyanın 25 sıcak noktasından biri olan, ülkemizin ilk ve tek biyosfer alanıdır. Camili Havzası içerisinde Camili, Düzenli, Efeler, Kayalar, Maral ve Uğur köyleri yer almaktadır. Camili Biyosfer Rezerv Alanının kaynak değerleri, GEF-II Projesi uygulama alanı içerisinde yer almıştır. Yapılan araştırmalarda alanın florası, faunası, biyoçeşitliliği araştırılarak ortaya çıkartılmıştır.  

                                       

    KARAGÖL                       

     Borçka İlçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta, çam ağaçları arasında yer alan, eşsiz doğa güzelliyle Karagöl Tabiat Parkı, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Doğası ve coğrafi güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda sıkça ziyaret ettiği Karagöl, sonbaharla renk değiştiren bitki örtüsü, çevresindeki ağaçların yapraklarının sararması ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Doğu Karadeniz’de, ünlü turizm merkezleri Uzungöl ve Ayder Yaylası'ndan sonra en çok ziyaret edilen Karagöl, muhteşem doğasının yanı sıra, göl ile birlikte yeşilin uyum içerisinde ortaya çıktığı eşsiz manzara, fotoğraf sanatçılarının da ilgi odağı oluyor. Foto-safari tutkunları, ellerindeki fotoğraf makineleriyle gölde nöbet tutuyor, güneşin doğuşu ile batışında ortaya çıkan enfes manzarayı fotoğraf karesinde ölümsüzleştirmeye çalışıyor. Yazın yeşilin, sonbaharda sarı, turuncu ve kırmızının onlarca tonuna bürünen ağaçların göl yüzeyine yansıması kartpostallık görüntüler de oluşturuyor. Kent gürültüsünden uzaklaşıp temiz hava almak isteyenler,  hafta sonu tatillerinde tercih ettikleri Karagöl’de çadır kurup kamp yapıyor. Ziyaretçiler yürüyüş ve piknik yapıyor, teknelerle gölün keyfini sürüyor.
     Öte yandan Aralık Deresi'nin taşıdığı alivyonlarla bir süre önce dolma tehlikesiyle karşı karşıya kalan göl, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Devlet Su İşleri'nin (DSİ) ağaç ve taşları kullanarak yaptığı özel menfezlerle alınan önlemle yok olmaktan da kurtarıldı                                    

                                                                                                    

         HEBA YAYLASI

        Borçka Karagöl’ün üstünde 2100 metre yükseklikte Karçal dağlarının karşısında tepe sayılacak bir  sırtta yer alıyor. Yayla evleri rüzgarın etkisinden kurtulmak için tepenin batı tarafına konumlandırılmış. Havası suyu manzarası ve çiçekleri ile tek kelime ile muhteşem bir yayla diyebilirim. Yaylaya güneş Hopa üzerinde nazlı nazlı batıyor. Genelde bulutlar aşağıda Karagöl’ün üzerini pamuklar ile kaplar Güneş ve bulutlar dans ediyor, güneş alçaldıkça bulutlara kızıl ışınlar gönderir. Muhteşem fotoğraf kareleri sunuyor. Evet adı Heba yaylası. Heba edilmeyecek kadar muhteşem ve narin. Heba yaylası Artvin Borçka ilçesindedir. Yaylaya araç ile tek bir  ulaşım yolu var. Ulaşım Karagöl milli parkı içerisinden yapılabilmektedir. Borçka’ya uzaklığı 35 km dir. Heba Yaylası'na Borçka Macahel - Camili Yolundan gidiliyor. Yolun 22. kilometresindeki Karagöl sapağından sağa sapılarak yaklaşık 7 kilometrelik dar virajlı ve taş döşeli yol ile Karagöl milli parkının otoparkına ulaşılıyor. Buradan sonraki yayla yoluna altı yüksek araçlar ile çıkılabiliyorsunuz. Otomobiller için çıkış pek uygun değil. Karagöl Yayla yolu çok virajlı bozuk ve yaklaşık 7 km. Karagölden Yayla evi levhasından sonra yol boyunca önce ağaçlar daha sonra renk renk çiçekler eşlik ediyor bizlere. Karagöl'ün denizden yüksekliği 1550 metre olup, harika doğa güzellikler sunuyor. 

          PROGRAM

  1. GÜN (06.10.2021) ; Çarşamba saat 08.00‘ da Trabzon’dan hareketle Ardeşen’den Çamlıhemşin’den Şenyuva’ya ulaşıyoruz. Fırtına Deresi, Şenyuva Kemer Köprüler ve Zipine’den sonra Fırtına Deresi üzerinde bulunan Kahve Çinçiva’da yöresel yemekler yiyip akşam Karagöl Heba Yayla Evine ulaşıyoruz. (Hava şartları müsait olmaması durumunda Klaskür Köyü’nde bulunan Lapera Pansiyonunda konaklıyacağız)
  2. GÜN (07.10.2021) ; Sabah saat 09.00’ da Heba Yayladan yürüyüşle Karagöl’e gidilecek. Karagöl’den sonra akşam tekrar dönüşle Heba Yayla evine dönülecek. (Hava müsait olmaması halinde Klaskür Lapera Pansiyonundan yürüyüşle çevre köyleri yürüyerek akşam tekrar Klaskür Lapera Pansiyonu’na döneceğiz.) Yaylada akşamları ateş yakıp tulumla horon yapacağız.
  3. GÜN (08.10.2021) ;  Sabah saat 09.00’ da Heba Yayla evinden yürüyerek Atanaoğlu Yaylası, Atanoğlu Yaylasından Macahel geçitte araçla buluşuyoruz. Akşam Macahel’ de konaklayacağımız Dedaena Pansiyona gidiyoruz. (Hava şartları müsait olmaması halinde Klaskür Lapera Pansiyondan yürüyüşle Karagöl’e ulaşıyoruz. Akşam Karagöl’den araçla Macahel’ de konaklayacağımız Dedaene Pansiyona gidiyoruz.)
  4. GÜN (09.10.2021) ; Sabah saat 09.00’ da pansiyondan yürüyerek Kayalar Köyünden Maral Köyüne ulaşıyoruz. Hava şartları müsait olması halinde Meral Şelalesi, müsait olmaması halinde Camili Köyünden dönerek akşam Dedaena Pansiyona ulaşıyoruz.
  5. GÜN  (10.10.2021) ; Sabah saat 09.00’ da hareketle en geç saat 16.00’de Trabzon’a varıyoruz.  

         ETKİNLİK SORUMLUSU: Mürsel BİLİR : 0532 641 8672

         ETKİNLİK MALİYETİ:

   DERNEK ÜYELERİ: 1.400,00 TL  WEB ÜYELERİ: 1.450,00 TL  (14-15 KİŞİ OLURSA)

   DERNEK ÜYELERİ:  1.450,00 TL WEB ÜYELERİ :1.500,00 TL  (13 KİŞİ OLURSA)

   Şu an KDV %8 uygulanıyor etkinlik tarihinde KDV %18 olursa maliyetlere yansıtılacaktır.

         Maliyete Dahil Olanlar:

   Trabzon'dan başlayan araç tüm transferleri.

   Konaklama, sabah kahvaltı ve akşam yemekleri. 

   Odalar 2 kişilik isteğe bağlı tek oda varsa fark ödenerek kalınabilir.

   Sigorta maliyetleri. (Araç için geçerlidir)

         Maliyete Dahil Olmayanlar : 

   İstanbul - Trabzon arası tranferler ve Öğle yemekleri.

   İsteğe bağlı kişişel kaza sigotası yaptırılabilir.

       KAPORA HAKKINDA:

         *Kapora 400 TL olup, kayıt sırasında alınacaktır. Etkinliğe 60 gün  kala çıkılabilecek ve kapora iade       edilecektir. Kalan kısım son 06.08.2021 tarihine derneğe bağış makbuzu ile ödenecektir.

           Uyarı: Sonbahar dönemi olduğundan yağmur ihtimalıne karşı yağmurluklarınızı almayı unutmayın.

           DOĞADA KALIN SAĞLIKLI OLUN

 




Ferdi Kaza Sigortası Yaptırılması Katılımcının İnsiyatifindedir.




Sportif etkinliklerimiz İstanbul Valiliği İl Spor Müdürlüğü ve Spor federasyonlarımız tarafından onaylanan yıllık faaliyet planımız çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.

Katılımcıları görmek için giriş yapmalısınız
Duraklar

Durak Bilgisi Paylaşılmamış.

Gerekli Malzemeler

Doğa Yürüyüşü İçin Önerdiğimiz Malzemeler :

Küçük sırt çantası: Yürüyüş sırasında yedek giysi, yağmurluk, krem, fotoğraf makinesi , atıştırmalıklar gibi sık kullanacağınız malzemelerinizi koyacağınız 20-30lt kapasiteli, bir sırt çantası.

Çantada Bulunması Gerekenler: Temel İlkyardım Malzemeleri, düdük, kafa feneri, mevsime göre yedek kıyafet, yeteri kadar aperatif yiyecek.

Ayakkabı: Etkinlik bir doğa yürüşü içeriyor ise mutlaka bileği saran yürüyüş botu kullanmalısınız. Etkinlik bir tültürel gezi ise rahat bir ayakkabı seçebilirsiniz.

Tozluk: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde turlarda tozluk bulundurabilirsiniz. Bileğinizden dizinize kadar kapatır ve botunuza taş, toprak, çamur, kar girmesini engeller. Ayrıca olası çamurlu bir parkurda kıyafetiniz temiz kalır.

Yağmurluk: Yağmur ihtimali olan zamanlarda su geçirmez mont/ceket veya panço kullanabilirsiniz. Panço sırt çantanız dahil sizi baştan diz altına kadar yağmurdan korur.

Baton: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde tercih edebilirsiniz. Özellikle yokuşlarda çok faydalıdır. Ayak ve dizlere binen yükü çift baton kullanımda neredeyse %25'e kadar azaltır.

Baş: Mevsime göre, bere, buff, şapka kullanılabilir.

Üst: Hava Şartlarına göre en üst katman için mont yada yağmurluk veya polar tercih edilebilir. Alt katman için termal çabuk kuruyan tshortlar kullanılmalıdır. Kesinlikle pamuklu kıyafet kullanılmamalıdır.

Alt: Sentetik kumaşlı rahat pantolonları tercih edilmelidir. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Pantolonların kargo tipi bol cepli olmasında fayda var. Mevsime göre kısa pantolonla da yürüyebilirsiniz. Doğa sporlarında kot pantolon kullanılmaz.

Matara: En az 1 lt’lik su kabı. Termos kullanılabilir. Ağırlık dikkate alınmmalıdır.

İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen sizde küçük bir ilkyardım çantası bulundurabilirsiniz.

Deniz-Göl: Eğer katıldığınız etkinlikte deniz, şelale, göl veya doğal termal havuz varsa yanınızda mayo/şort ve ince havlu bulundurmanızı öneririz.

Kişisel: Kişisel bakım malzemelerinizi unutmayın. Etkinliğe göre Diş fırçası, macunu, koruyucu kremler, parfüm, hijyen ürünleri gibi. Bunlar dışında şarj cihazlarınızı unutmayın.

Doğa Yürüyüşleri Bir Sportif Faaliyettir.
Sportif Faaliyetler için günlük kıyafetler uygun değildir.


Etkinlik Bölgesi
Rota yada Bölge bilgisi paylaşılmamış.

  Etkinlikler Listesi            WhatsApp ile paylaş

Durak Değiştirme

Mevcut Durak :#


Yeni Durak :

Resmi Sponsorlar :   
Kar spor İstanbul Doğa Sporları Kulübü Resmi Sponsorudur  Netpak ambalajİstanbul Doğa Sporları Kulübü Resmi Sponsorudur
Bağlı Olduğumuz Kurumlar :     
Spor Genel Müdürlüğü  TürkiyeGençlik ve Spor Bakanlığı  
Üyesi Olduğumuz Federasyonlar :
Dağcılık Federasyonu Oryantiring Federasyonu  Ulusal Karavan Federasyonu  Uluslar arası Kamp ve Karavan Federasyonu

İstanbul Doğa Sporları Kulübü Bir Doğa Gönüllüleri Derneğidir.
Merkez Mahallesi Hasat Sokak No : 52 /1 Şişli / İstanbul
Telefon: 0 212 963 04 79